IV – Scrie!

Scrie! mi-a spus el. Scrie pentru tine, scrie gândindu-te că nu-ţi va vedea cineva vreodată textele, nu scrie pentru „ei”, ci pentru sufletul tău, pentru că ideile vibrează în tine, te străpung încercând să iasă afară.

Scrie! a adăugat micul pitic verde din pădurea de neuroni. Scrie de parcă urmează să mori şi nu poţi duce povara ideilor în mormânt. Scrie pe soare până se întunecă, scrie pe oameni, pe frunze, dictează-i vântului. Aliniază peştii la apel şi colorează-le solzii cu vârful pixurilor multicolore. Scrie-ţi adânc în piele durerile, scrijeleşte-ţi carnea fără milă. Prinde sufletul de ureche, ţine-l legat, apoi cheamă un grup de copii care să-l umple de litere, cifre şi picturi naive. Scrie-te pe tine! Fluidă, cu nuanţe, curgând uşor prin vârful degetelor, uneşte-te cu pasta pixului, fără teamă, cu frenezie şi entuziasm, pentru că ideile nu aşteaptă mult. Îmbătrânesc şi se usucă fără a vedea vreodată lumina soarelui vostru. Nu le lăsa să moară în van! Doar scrie!

Şi am scris.

Advertisements

3 thoughts on “IV – Scrie!

  1. Te felicit ca ti-ai urmat instinctul si te incurajez si eu sa scrii! Acum te-am descoperit 😉 Si pe mine m-a indemnat cineva “sa ma apuc de scris”… As vrea ca intr-o buna zi sa il pot cunoaste in realitate, sa ii multumesc. Mult succes!

    • îşi mulţumesc din suflet pentru comentariu. Blogul acesta a apărut din dorinţa de a reveni la scrisul pur, la cuvintele fără de scop, curse direct din suflet. Într-o lume plină de angoase şi alergătură după iluzii efemere, uităm să ne luăm o bucată de timp pentru noi. Refugiul meu e în scris. Într-adevăr, contează foarte mult să creadă cineva în noi, iar vorbele pot face uneori minuni. Sper să mai revii pe aici.

  2. Schimbă pixul cu stiloul tau preferat. Scrisul trebuie sa fie placere. Din când in când. Mai bine mai des. Aproape mereu. Consumă-l tu ca sa nu te consume el. Stăpânește-ti scrisul. Dar nu il controla. Adu-ti aminte de mine de fiecare dată când corectezi diacritice. Mai bine mai rar. Cam așa. Cam atât. Pseudo încurajare, aproape prietenească.

Colţul cu păreri:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s